Den visuelle profilen til Rederiarkivene – Haugesund er utarbeidet av Tada, som også har stått for den flotte illustrasjonen i plakat og i header.

Illustrasjon er utarbeidet av Steinar Ivarsen, og viser blant annet Christian Haalands linjeskip CONCORDIA TALEB, Knutsen hvalfangstskip SUDERØY, fiskebåten ACTIV, samt flere viktige bygg i Haugesund som er knyttet til sjøfartshistorien. Knut Knutsen OAS donerte 1 million kroner til bygging av Haugesund rådhus, Wrangellhuset var rederboligen til H. M. Wrangell, hovedkontoret til Knut Knutsen OAS «Knutsabygget» definerer innseilingen til Haugesund fra nord og statuen «Fiskerne» er et landemerke i Haraldsgata- byens handlegate. Nederst i illustrasjonen til venstre finner vi sjøhusene til Kolbeinsen som fortsatt står på Risøy, mens på høyre side er det Bergesenhuset, sjøhuset på Vibrandsøy som idag er eid av Fylkeskommunen og satt i stand i samarbeid med byantikvar.